متاسفانه اخيرا شاهديم افزايش روزافزون و نگرانکننده سقط جنين و شکسته شدن تابوي اين عمل قبيح در جامعه هستيم.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، گاهي بارداريهاي ناخواسته زوجين را به سمتي پيش ميبرد که به سمت سقط جنين گام بردارند و در اکثر موارد دليل اين زوجين مشکلات مالي مطرح ميشود.
در دين اسلام سقط عمدي بهطورکلي حرام بوده و برابر با قتل نفس ميباشد و اعتقاد بر اين است که جنين پس از ۱۲۰ روز بارداري يعني در چهارمين ماه حاملگي با دميده شدن روح در جسم، داراي روح انساني ميگردد، از اين زمان به بعد در هيچ شرايطي سقط جنين مجاز نيست.
با اين حال متاسفانه شاهديم افزايش روزافزون سقط جنين در سالهاي اخير و شکسته شدن قبح اين عمل قبيح هستيم، تا جايي که بر اساس اعلام اميرحسين بانکيپور، رئيس کميسيون مشترک جواني جمعيت و حمايت از خانواده و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، بحث سقط جنين در سال گذشته در ايران بالاي ۵۰۰ هزار مورد بوده است.
سقطهاي غيرقانوني جان مادران را به خطر مياندازد
نسترن زماني در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: زماني که بارداري قبل از پنج ماهگي يا هفته 20 حاملگي خاتمه يابد، سقط اتفاق افتاده است.
وي تصريح کرد: برخي از سقطها خودبهخودي بوده و هشت تا 20 درصد حاملگيها به اين صورت خاتمه مييابند، معمولا 80 درصد اين سقطها در سه ماهه اول بارداري رخ ميدهد و هر چه سن بارداري افزايش يابد، احتمال سقط کاهش مييابد.
اين متخصص زنان و فوق تخصص نازايي ادامه داد: بارداري لطفي است که خداوند به والدين کرده است و توصيه ميشود افراد تحت هيچ شرايطي به سمت سقطهاي غيرمجاز نروند.
زماني بيان داشت: برخي براي انجام سقط به سراغ افرادي ميروند که تخصصي در اين زمينه ندارند و با سقط غيرقانوني انجام شده جان مادر به خطر ميافتد، همچنين در اين موارد ممکن است رحم دچار عفونت و خونريزيهاي غيرقابل کنترل شود، که در اين صورت، مجبور به خارج کردن رحم ميشويم و اين زن ديگر هرگز نميتواند صاحب فرزند شود.
وي ادامه داد: بسياري از مادران در آينده تمايل به بارداري داشته باشند اما به دليل سقط غيرقانوني و غيراصولي که داشتند ديگر نتوانند باردار شوند.
به گزارش «
جهانبين نيوز»، با توجه به کاهش زاد و ولد و افزايش سقط جنين در سالهاي اخير در کشور، لازم است تدابيري انديشيده شود تا جلوي اين اقدام ناپسند با فرهنگسازي و بيان آسيبهايي که سقط ميتواند به روح و جسم فرد وارد کند، گرفته شود، اما از اين نکته نيز نبايد غافل شد که ارائه امتيازاتي به زناني که از اين اقدام منصرف ميشوند، نيز ميتواند بهعنوان مشوق تاثيرگذار باشد.
مرکز «نفس»، پيشرو در جلوگيري از سقط جنين
مريم عظيمي در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: مرکز «نفس»، مرکز جهادي-مردمي است که با هدف جلوگيري از سقط فرزندان سالم با شعار «زندگي حق اوست»، در آذرماه سال 1401 کار خود را در چهارمحال و بختياري آغاز کرد.
وي تصريح کرد: اين مرکز تحت نظارت بسيج جامعه پزشکي قرار دارد و متشکل از پزشکان، پرستاران، ماماها و کارمندان دانشگاه علومپزشکي است که با همکاري کميته امداد امام خميني (ره)، بهزيستي و پيشگيري از جرم و قوه قضائيه طرح قوت گرفت.
رابط استاني طرح ملي «نفس» ادامه داد: اين مجموعه در سه حوزه شناسايي، فرهنگ و حمايت مشغول به کار است، که در حوزه شناسايي با همکاري مراکز بهداشتي درماني، مطبهاي متخصص زنان و مامايي، درمانگاههاي خصوصي و دولتي شناسايي مادراني که قصد سقط جنين خود را دارند، انجام ميشود.
عظيمي افزود: وقتي شناسايي اتفاق ميافتد، ماما وارد عمل شده و به مادر کمک ميکند از بحث سقط، منصرف شود.
وي اضافه کرد: سقط در ايران ممنوع است چون اين اقدام بهعنوان قتل نفس و گناه کبيره شناخته ميشود، به همين دليل به ماماها و پزشکان متخصص آموزشهاي لازم ارائه شده است تا در برخورد با چنين مادراني اقدامات لازم را براي منصرف شدن مادر انجام دهند.
رابط استاني طرح ملي «نفس» يادآور شد: به مادراني که مورد مشاوره قرار ميگيرند و مجاب به انصراف از سقط نشود، کارتهاي کوچکي ارائه ميشود و به روانشناسان مجربي که به کمک طرح نفس آمدهاند ارجاع داده شده و مورد روانشناسي قرار گرفته و مشکل پيگيري ميشود.
عظيمي يادآور شد: در بخش حمايت اين مرکز مسئول نجات ريشهيابي علت تصميم مادر باردار براي سقط را انجام ميدهد و بر حسب علت فرد براي اين اقدام، حمايتها آغاز ميشود.
وي خاطرنشان کرد: شرايط اقتصادي از مهمترين دلايل مادران براي تصميم به اقدام براي سقط مطرح ميشود، اما طبق تحقيقات و آمار مشکلات اقتصادي فقط 20 درصد علت سقطها در استان با نگاه اقتصادي اتفاق ميافتد.
رابط استاني طرح ملي «نفس» بيان داشت: اگر مشکلات مالي دليل يک پدر و مادر براي سقط باشد، اين مشکلات بررسي شده و با حمايت خيرين مشکلات رفع خواهد شد.
عظيمي افزود: در برخي از موارد مادر باردار به دليل اينکه توان پرداخت هزينههاي سنوگرافي، آزمايش و... را در طول بارداري ندارد، تصميم به سقط گرفته است، در همين راستا با کلينيکها قراردادهايي منعقد شده است و پزشکان و متخصصان با ارائه ويزيت رايگان و...، مسائل درماني مادران را حل کردند.
افسردگي بعد از سقط جنين غيرمعمول نيست
مهسا دهقاني در گفتگو با خبرنگار «
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: تصميم به ختم بارداري به ندرت آسان است و هميشه ترجيح فرد نيست.
وي تصريح کرد: عوارض رواني و افسردگي بعد از سقط جنين يا ختم حاملگي، چه برنامهريزيشده باشد چه نباشد، غيرمعمول نيست، در برخي موارد، افسردگي ممکن است رخ دهد.
اين روانشناس افزود: صرف نظر از دليل سقط، واکنش رواني به اين عمل بسته به موقعيت فرد ميتواند از شادي تا غم، اندوه از دست دادن و پشيماني متغير باشد.
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري تحليلي «
جهانبين نيوز»، شايد اين تصور توسط برخي که جنين انسان نيست و بنابراين، سقط هم قتل نميباشد بر گسترش اين عمل زشت و ناپسند دامن زده، اما سوال اينجاست که اگر پدر و مادري مجبور باشند اقدام به کشتن فرزند خود خواهند کرد؟ پاسخ قطعا منفي است، جنين در بدن مادر زنده بوده و نه بهعنوان موجودي که ناقص است بلکه بهعنوان انساني زنده که از احساسات برخوردار ميباشد، حق حيات و ادامه زندگي دارد.
قتل تنها چاقو به دست گرفتن و سلاخي يک فرد نيست، سقط جنين هم قتل است، قتل موجودي که در تاريکي رحم حتي نميتواند از خود دفاع کند و به دست کساني کشته شده که براي ادامه زندگي پناهي جز آنها ندارد اما با سقط هيچگاه شانس زندگي در دنياي ما را تجربه نميکند.
انتهاي خبر/1026ج